Wersje kompatybilne
Insalata Feta, ciliegie e gremolada alle mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone
- 400 g di ciliegie duroni molto mature denocciolate
- 10 - 15 g di aceto balsamico
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 40 g di mandorle tostate non salate
- 1 spicchio di aglio
- 15 foglie di basilico fresche, lavate
- 130 g di songino, lavato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 150 g di Feta a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 951.2 kJ / 227.3 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 516.3 mg
Alternatywne przepisy
Tortini di quinoa con avocado e pomodorini confit
45min
Muhammara (di Lorenzo Biagiarelli)
10min
Busiate in insalata con pesto all'arancia e pesce spada
20min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20min
Insalata di pomodorini e pesche con crema di burrata e acciughe
10min
Uova ripiene al caprino su crema di piselli e lattuga
1h
Spiedini di salmone, riso basmati e insalata di asparagi
35min
Torrette di riso nero
45min
Involtini di pollo e porri
55p
Eggs Benedict (Cuoci uova)
30min
Tagliolini al radicchio rosso
30min
Lasagna di zucchine al pesto
50min