![Insalata di barbabietole e lenticchie Insalata di barbabietole e lenticchie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8c110655-4c25-42b4-8a33-211cbc19adaf/Derivates/b043b67c-831c-4b3d-ba6d-15017beed4f7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di barbabietole rosse, pelate, a pezzi
- 500 g di acqua
- 150 g di lenticchie gialle secche, spezzate
- 30 g di scalogno
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 90 g di olio extravergine di oliva
- 45 g di aceto
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1653 kJ / 395 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 10.4 g
- Sód
- 1067 mg
Alternatywne przepisy
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50 min
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35 min
Noodle di soba con tofu
35 min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 мин.
Funghi portobello con chimichurri all'avocado
45 min
Insalata di quinoa con patate dolci, mele e spinaci
25min
Insalata di quinoa e tofu
55 min
Insalata di sedano rapa e mele
10min
Pasta al pesto di cavolo nero
40 мин.
Cotolette di sedano rapa con salsa yogurt alle erbe
1 godz.
Tofu in crosta di sesamo
20 Min
Cime di rapa stufate
55 min