Insalata di barbabietole e lenticchie

Insalata di barbabietole e lenticchie

4.6 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 600 g di barbabietole rosse pelate, a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 150 g di lenticchie gialle secche, spezzate
  • 30 g di scalogno
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 90 g di olio extravergine di oliva
  • 45 g di aceto
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 395 kcal / 1653 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 29 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1067 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...