![Feta vegan in olio aromatico Feta vegan in olio aromatico](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bf80abd46d83a6910813dc88f6e6fea8/Derivates/1fbc2704e29fc993227f030eb386160e0b874d87.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 - 250 g tofu solido, a cubetti (2 cm)
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 200 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di origano secco
- 1 cucchiaino di foglie di salvia fresca (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di basilico secco
- 1 cucchiaino di dragoncello secco (opcjonalnie)
- 15 - 20 g di aceto bianco
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 5230.8 kJ / 1250.2 kcal
- Białko
- 38.6 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 120 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 2363.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bruschette all'aglio e formaggio vegano
40p
Tagliatelle alle verdure con salsa alle arachidi (vegan)
30min
Crema spalmabile di anacardi (senza lattosio)
12h 10min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40p
Biscotti alle arachidi con gocce di cioccolato (vegan)
50 Min
Penne seitan, mandorle e salvia
20p
Formaggio vegano di semi di girasole al forno
40p
Crostata salata di verdure (vegan)
1 godz. 5 min
Carbonara vegana
30min
Salsa dip di formaggio vegano
40p
Tofu di lenticchie rosse
8h 30min
Salsa al sedano (vegan)
15 min