![Pea shakshuka with bacon dust Pea shakshuka with bacon dust](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7b2be01f-5be0-49ed-9595-950e72560c5e/Derivates/432d7021-5515-4cc3-8402-98ac19af1c41.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bacon dust
- 150 g rindless bacon rashers (approx. 4 rashers)
Pea purée
- 700 g water
- 1 - 2 tsp Vegetable stock paste, to taste (see Tips)
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thirds
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season
- 330 g frozen peas
- 4 eggs
- sea salt, to season
- 130 g sugar snap peas, trimmed, cut into slices lengthways
- goats cheese, cut into pieces, to serve
- pea shoots, to serve
- 4 slices sourdough bread, toasted (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3056.9 kJ / 730.6 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 87.7 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 1251.2 mg
Alternatywne przepisy
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min
Floating islands
1u.
Shakshuka
50 Min
Onion Tarte Flambée
1u.
Grisons barley soup
1 Std. 15 Min
Ricotta gnudi with basil oil (Russell Blaikie)
6h 30min
Grilled cabbage with blue cheese dressing and bacon
20 Min
Floating islands
40 Min
Russian beetroot salad
1 Std. 10 Min
Brioche slice with crumble
2 Std.
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Sichuan zucchini and eggplant
1 Std. 15 Min