Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oliwy z oliwek
- 60 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
140
g czarnej fasoli, z puszki, odsączonej i opłukanej
lub 140 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej i opłukanej -
1 - 2
g sosu salsa z chili
lub 1 - 2 łyżeczki ketchupu, ostrego - ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- 1 łyżka jogurtu naturalnego, do dekoracji
- kolendra, świeża, posiekana, do dekoracji
- ryż biały, długoziarnisty, ugotowany, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2470 kJ / 590 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 11.8 g
- Sód
- 1323 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1h 20min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50min
Meksykańska tostada z wołowiną
1óra
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50min
Quesadille z chorizo i guacamole
25 Min