Urządzenia i Akcesoria
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
60 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 1 cm kostkę
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
140 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej i opłukanej140 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej i opłukanej
-
1 - 2 łyżeczki ketchupu, ostrego1 - 2 g sosu salsa z chili
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżka jogurtu naturalnego do dekoracji
-
kolendra, świeża posiekana, do dekoracji
-
ryż biały, długoziarnisty ugotowany, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1323 mg
Białko
24 g
Kalorie
2470 kJ /
590 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY V
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Chana masala
35 min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 30 min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1 godz.
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50 min
Fasolka po śródziemnomorsku
35 min
Pieczone papryki po meksykańsku
55 min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30 min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min