Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
TM6 TM5

Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago

3.8 (12 ocen)

Składniki

Omlet Tamago

  • 4 jajka
  • 40 g wody
  • 5 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 10 g sosu sojowego, jasnego
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM

Różowa komosa i smażenie omletu

  • 380 g wody
  • 15 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 2 łyżki soku z czerwonych buraków
  • 2 łyżki octu ryżowego lub jabłkowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 200 g komosy ryżowej (quinoa)
  • ¾ łyżeczki soli
  • olej, do smażenia

Zawijanie sushi

  • 200 g wody
  • 20 g octu ryżowego lub jabłkowego
  • 4 płaty wodorostów nori
  • 20 g szczypiorku, świeżego (ok. ½ pęczka)
  • ½ ogórka przekrojonego wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 5 mm słupki
  • sos sojowy, do podania
  • pasta wasabi, do podania
  • imbir marynowany, do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
131.2 kJ / 31.3 kcal
Białko
1.4 g
Węglowodany
3.7 g
Tłuszcz
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
0.4 g
Sód
65.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy