Urządzenia i Akcesoria
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
Omlet Tamago
-
4 jajka
-
40 g wody
-
5 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10 g sosu sojowego jasnego
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Różowa komosa i smażenie omletu
-
380 g wody
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
2 łyżki soku z czerwonych buraków
-
2 łyżki octu ryżowego lub jabłkowego
-
1 łyżeczka cukru
-
200 g komosy ryżowej (quinoa)
-
¾ łyżeczki soli
-
olej do smażenia
Zawijanie sushi
-
200 g wody
-
20 g octu ryżowego lub jabłkowego
-
4 płaty wodorostów nori
-
20 g szczypiorku, świeżego (ok. ½ pęczka)
-
½ ogórka przekrojonego wzdłuż na pół, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 5 mm słupki
-
sos sojowy do podania
-
pasta wasabi do podania
-
pasta z imbiru do podania
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
65.4 mg
Białko
1.4 g
Kalorie
131.2 kJ /
31.3 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM6, TM7)
40 min
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Muffinki ze skórkami z jabłek
1 godz.
Bakłażany po kaszubsku
3 godz. 50 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 godz. 45 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Wegetariański kimbap z omletem i szpinakiem
2 godz.
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15 godz.
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Słodki kalendarz adwentowy
1 godz. 20 min