Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling Potatoes
- 24 oz russet potatoes, unpeeled, cut into pieces (2 in. wide)
- 21 oz water
- 1 tsp vegetable oil
Curry Potato Soup
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 4 oz carrots, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 1 tbsp curry powder
- 28 oz vegetable stock
- ½ oz Dijon mustard
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 oz coconut cream, plus extra to drizzle, to garnish
- fresh chopped parsley, to garnish
- crusty bread, sliced, toasted, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 783.4 kJ / 187.3 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 25.6 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 461.8 mg
Alternatywne przepisy
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 min
Rainbow Mediterranean Couscous Salad
1h
Broccoli Red Lentil Soup
25 min
Vegetable Pot Pie with Parmesan Drop Biscuits
1sa 50 dk
Almond Crusted Salmon with Asparagus Pappardelle
35 min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30 min
Maple Sweet Potato Soup with Parmesan Croutons
45 min
Tex-Mex Bowl
50 dk
West African Peanut Soup with Chicken
50 dk
One Pot Ravioli Soup
30 min
Sweet Corn Risotto with Grilled Zucchini
30 min
Loaded Potato Soup
30 min