![Douhua (savoury bean curd) Douhua (savoury bean curd)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a1b4d6d2a4a28103cb100acc54ed9d1/Derivates/e390a70eafd078403a9cd4a69e60b05533160e7b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried soybeans
- 2250 g water, plus extra to soak and cook
- ½ tsp Glucono Delta Lactone (GDL) (see Tips)
- 1 tbsp cornflour
- 1 tbsp water
- 1 tsp vinegar
- 3 tsp soy sauce
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp red chilli oil (optional)
- fried shallots, to serve
- spring onion/green onion, to serve
- long red chilli, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 233.4 kJ / 55.8 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 162.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veggie Pulp Crackers
11h 30min
Rice paper rolls (Thermomix® Cutter, TM6)
1hod.
Virgin Lemon and Thyme Cocktail
45 Min
Chinese-style stir-fried vegetables
25 Min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1hod.
Fish and prawn stock
20 Min
Black sticky rice pudding
9 godz. 40 min
Mala bakkwa (Chinese pork jerky)
24h 40min
Black sesame cream soup
15 Min
Soy milk and Mantou buns
6h
Chicken stock powder
6h 35min
Aglio olio e peperoncino
35 min