![Mixed mushroom congee with pickled eggs Mixed mushroom congee with pickled eggs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/529058CB-419D-4D19-8B52-85CFB00FD204/Derivates/F4EC8854-B413-404A-9968-9CBF3403B7FD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water, for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g eschalot, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce, plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to serve
- 1 fresh chilli, cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1243.7 kJ / 296 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1097.5 mg
Alternatywne przepisy
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26 Std. 50 Min
Chao qing cai (Chinese greens)
10 min
Mapo tofu
15 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 godz. 15 min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min