Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water, for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g eschalot, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce, plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to serve
- 1 fresh chilli, cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1243.7 kJ / 296 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1097.5 mg
Alternatywne przepisy
Yasai Yaki
25 Min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Honey ginger tofu with greens
2 Std. 25 Min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Radish cakes
1 godz. 5 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 Std. 15 Min
Miso soup
30min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15 Min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Soy milk
24u. 30min