Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 220 g caster sugar
- 300 g self-raising flour
- 200 g grapeseed oil (see Tips)
- 40 g lemon juice
- 160 g water
- 1 tsp natural vanilla extract
- 7 eggs, separated
- 1 pinch cream of tartar
- 1 pinch salt
Raspberry cream
- 200 - 250 g pouring (whipping) cream
- 70 g raspberry jam, strained (approx. 100 g before straining - see Tips)
- fresh raspberries, for decorating
- edible flowers, for decorating (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1824.3 kJ / 434.4 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 243.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche fruit tarts
4h
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45min
Caramel, date and walnut bundt
1 Std. 15 Min
Marble cake
2h
Yoghurt cake
1h 40min
Finger lime tarts
2 Std. 30 Min
Pineapple buns
9 godz. 50 min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Chocolate truffle cake
2h 15min
Coconut butter cake
1 Std.
Portuguese-style custard tarts
40min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min