![Raspberry chiffon cake Raspberry chiffon cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d55ca032-32c2-4cac-8c23-f1ec46eea07b/Derivates/abe03f7c-89bb-4839-8771-13b0217df75f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 220 g caster sugar
- 300 g self-raising flour
- 200 g grapeseed oil (see Tips)
- 40 g lemon juice
- 160 g water
- 1 tsp natural vanilla extract
- 7 eggs, separated
- 1 pinch cream of tartar
- 1 pinch salt
Raspberry cream
- 200 - 250 g pouring (whipping) cream
- 70 g raspberry jam, strained (approx. 100 g before straining - see Tips)
- fresh raspberries, for decorating
- edible flowers, for decorating (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1824.3 kJ / 434.4 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 243.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45min
Marble cake
2 Std.
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 Std.
Almond shortbread biscuits
2h 10min
Chocolate truffle cake
2 Std. 15 Min
Angel cake
5h 15min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1 godz. 30 min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 Std.
Pandan chiffon cake
5h 15min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Portuguese-style custard tarts
40 min
Buttermilk scones
35 min