Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dan dan sauce
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- water, for soaking
- 70 g garlic cloves
- 70 g eschalots
- 50 g brown onion
- 1 tbsp chilli powder
- 50 g miso paste (see Tips)
- 150 g vegetable oil
Peanut sauce
- 90 g peanut butter
- 30 g sesame oil
- 30 g hot chilli sauce
Minced pork sauce
- 30 g zha cai (optional - see Tips)
- 20 g fresh ginger, peeled
- 20 g vegetable oil
- 150 g pork mince
- 20 g oyster sauce
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ½ tsp white sugar
- 120 g water
- 2 tsp cornflour
- 1 ½ tsp dark soy sauce
Noodles
- 1600 g water
- 1 tsp salt
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp white sugar
- 1 tsp dark soy sauce
- 300 g dried ramen noodles
- 60 g white sesame seeds, toasted
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices
- unsalted peanuts, crushed
- rice wine vinegar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2800.3 kJ / 666.7 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 53.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1493.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Miso fish with Asian greens
24u. 45min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Vietnamese mixed meat pho
1 Std. 50 Min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Char siew sauce
10 Min
Gado gado
1 Std.
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 Min
San bei ji (three cup chicken)
35min