Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pork filling
- 400 g pork mince
- 1 tsp sea salt
- 15 g sugar
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp toasted sesame oil
- 15 g soy sauce
- 50 g water
Dough
- 250 g water
- 15 g sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 500 g wheaten flour (see Tips), plus extra to dust
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp vegetable oil
Frying the buns
- 2 tbsp vegetable oil
- water, to cook
- 1 tsp black sesame seeds
- 2 spring onions/shallots, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 640.4 kJ / 153.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124 mg
Alternatywne przepisy
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35min
Steamed cabbage and pork dumplings
1hod. 35min
Korean bao beef sliders
2sa 10 dk
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 分钟
Sticky pork belly with jasmine rice
1 Std.
Beef buns
50 Min
Pani popo (Samoan coconut buns)
3ч. 25 мин.
Chicken and Chinese sausage rice
50 Min
Chicken katsu curry with rice
1 Std. 40 Min
Korean fried chicken
4h
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1 Std.
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min