Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g fresh ginger, peeled
- 80 g soy sauce
- 50 g hoisin sauce
- 50 g honey
- 50 g Chinese cooking wine
- 30 g brown sugar
- 1 tsp Chinese five spice
- salt, to taste
- ground white pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1682.9 kJ / 400.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 97.6 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15 min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Pork ribs with black bean sauce
2h
Luo bo gao (radish cakes)
25 Std. 20 Min
Braised pork belly
55min
Mala Bakkwa
4 Std. 35 Min
Dan dan mian (dandan noodles)
1h 10min
Soup dumplings (xiao long bao)
26 Std. 50 Min
Taiwanese three cup chicken
20 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
San bei ji (three cup chicken)
35 Min