![Char siew sauce Char siew sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CBB245CB-F992-4952-966B-9D2C87823569/Derivates/d841983f-fcf6-4a2e-a99e-4ff146c1f60e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g fresh ginger, peeled
- 80 g soy sauce
- 50 g hoisin sauce
- 50 g honey
- 50 g Chinese cooking wine
- 30 g brown sugar
- 1 tsp Chinese five spice
- salt, to taste
- ground white pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1682.9 kJ / 400.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 97.6 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1sa 50 dk
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20 min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Taiwanese three cup chicken
20 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2sa 30 dk
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 Min