
Urządzenia i Akcesoria
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
Krojenie gruszek
-
350 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
Sos karmelowy
-
150 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
70 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
Masa jajeczna
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
200 g pieczywa pszennego, lekko czerstwego, np. bułki wrocławskiej lub chałki, pokrojonego na kromki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
6 jajek
-
200 g mleka
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
30 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
120 g sera ricotta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
429.2 kcal /
1795.6 kJ
Białko
12.1 g
Tłuszcz
23.8 g
Węglowodany
44.5 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
212.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6 godz. 25 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM5)
1 godz. 20 min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 godz. 30 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min