Wersje kompatybilne
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Konfitowane nogi z kaczki
- 6 gałązek mieszanych ziół, świeżych, np.: rozmarynu, tymianku, szałwii
- 1500 g oleju rzepakowego
- 2 nogi z kaczki, ze skórą, z kością (łącznie ok. 600 g)
Miniquiche'e
- 100 g białego wina
- 100 g oliwy z oliwek
- 300 g mąki pszennej
- 1 ¼ - 1 ½ łyżeczka soli
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- 45 g pomidorów, suszonych, odsączonych, pokrojonych na kawałki
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 4 jajka
- 60 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1269.8 kJ / 303.3 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 391.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5h 10min
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
3h 30min
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1h
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7h 30min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1hod. 25min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5h 20 min
Pełnoziarniste bułeczki bao z pikantnymi krewetkami i świeżymi warzywami
1 Std. 50 Min
Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe
1hod. 30min
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 Std. 45 Min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 Std. 45 Min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 20 Min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1小时 35 分钟