Wersje kompatybilne
Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Konfitowane nogi z kaczki
- 6 gałązek mieszanych ziół, świeżych, np.: rozmarynu, tymianku, szałwii
- 1500 g oleju rzepakowego
- 2 nogi z kaczki, ze skórą, z kością (łącznie ok. 600 g)
Miniquiche'e
- 100 g białego wina
- 100 g oliwy z oliwek
- 300 g mąki pszennej
- 1 ¼ - 1 ½ łyżeczka soli
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- 45 g pomidorów, suszonych, odsączonych, pokrojonych na kawałki
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 4 jajka
- 60 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1269.8 kJ / 303.3 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 391.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1h 35min
Czarne bułeczki bao z łososiem
1h 20min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 Std.
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4h
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
1h 20min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2h 30min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4h 10min
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3h 20min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5h 10min
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
8 Std. 20 Min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2h
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1h 30min