Medaglioni di broccoli e patate

Medaglioni di broccoli e patate

4.5 42 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 pezzi

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 5 - 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1000 g di acqua
  • 400 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 250 g di broccoli a pezzetti
  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 70 g di porro a pezzi
  • 5 - 6 steli di erba cipollina fresca
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 70 g di panna da cucina
  • 30 g di pangrattato + q.b.
  • burro q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 171.6 kcal / 718 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 13.8 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 224.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...