![Medaglioni di broccoli e patate Medaglioni di broccoli e patate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fcbd5a1a6efa5cbcd00b7d032bdcafda/Derivates/a3b70836bd17f22f3574423e1e6e9e7c0426e825.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 5 - 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di broccoli a pezzetti
- 30 g di cipolla a pezzi
- 70 g di porro a pezzi
- 5 - 6 steli di erba cipollina fresca
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di panna da cucina
- 30 g di pangrattato + q.b.
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 718 kJ / 171.6 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 224.4 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di gambi di bietole e pane raffermo
1 Std.
Focaccia di patate in padella
1 Std.
Flan di zucchine e mozzarella
50min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1 Std.
Cotolette di spinaci
1 Std.
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Sformato vegetale
1 Std.
Polpette di ricotta al sugo
50min
Rotolo ai piselli
50min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1 Std.
Polpette di peperoni
1 Std.