Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 5 - 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di broccoli a pezzetti
- 30 g di cipolla a pezzi
- 70 g di porro a pezzi
- 5 - 6 steli di erba cipollina fresca
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di panna da cucina
- 30 g di pangrattato + q.b.
- burro q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 718 kJ / 171.6 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 224.4 mg
Alternatywne przepisy
Quiche di zucca ed erbette
1 Std. 30 Min
Sformato vegetale
1h
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Burger di quinoa e verdure
25 min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1 Std. 30 Min
Schiacciata di zucchine con salsa allo yogurt
40 Min
Sformato tricolore
1 Std. 30 Min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Involtini di verza e maiale
1 godz. 20 min
Rotolo ai piselli
50 Min
Gattò di patate e spinaci
2 godz.
Polpettone zucca e spinaci
1 Std. 15 Min