Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 85 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di peperoni verdi e rossi, puliti e a listarelle (5x0.5 cm)
- 100 g di cipolla a fette (0.5 cm)
- 150 g di carota, pelata e a bastoncini (5x0.5 cm)
- 200 g di zucchine a dadini (2x2 cm)
- 200 g di melanzane a dadini (2x3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 250 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
- ½ cucchiaino di sale (opcjonalnie)
- 1500 g di acqua
- 10 g di sale
- 250 g di fregola sarda
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- foglie di basilico fresche, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1825.2 kJ / 436.2 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 830.2 mg
Alternatywne przepisy
Petto di pollo e verdure insaporite
45 min.
Insalata di finocchio, sedano e mela (TM6)
15 min
Insalata di riso venere
40 min.
Insalata di farro vegetariana
1h 30 min.
Frittatine monoporzioni
35min
Farro con gamberi e agrumi
50 min.
Insalata arcobaleno (TM6)
25 min.
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35min
Insalata di orzo
40 min.
Insalata pantesca con sgombro
1h
Verdure insaporite alla vietnamita con riso jasmine
40 min.
Farro tonno e pomodorini secchi (Modalità Cuoci riso)
30min