
Urządzenia i Akcesoria
Grissini na trzy sposoby
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
39 sztuk
Składniki
-
350 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
25 g oleju
-
15 g smalcu (patrz wskazówka)
-
150 g wody letniej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta cukru
-
20 g pesto z bazylii (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
46.7 kcal /
195.3 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
1.5 g
Węglowodany
7.2 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
62 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Szybkie paluchy drożdżowe
35 min
Jadalny ogródek warzywny
15 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 godz. 45 min
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
52 godz.
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Włoskie grissini
2 godz.
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Bagietki
15 godz.