
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawne ślimaczki drożdżowe z czerwonym pesto
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
24 kawałki
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki90 g
-
mleka200 g
-
wody180 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu650 g
-
soli2 łyżeczki
-
olej rzepakowy do natłuszczenia formy i miski
-
czerwonego pesto (patrz wskazówka)250 g
-
jajko1
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
172 kcal /
722 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
210 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Wytrawne ciasteczka parmezanowe
1 godz. 25 min
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Mini tarty z porem
1 godz.
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym
1 godz.
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1 godz. 50 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min