Torta salata con zucchine, cotto e crescenza

Torta salata con zucchine, cotto e crescenza

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta brisée
  • 150 g farina tipo 00
  • 75 g di burro a pezzi piccoli
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua
Ripieno
  • 250 g di zucchine senza le estremità
  • 20 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 4 - 6 fette di prosciutto cotto tagliate sottili
  • 250 g di crescenza a pezzi

Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 526.4 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 1215.6 kJ / 290.5 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...