Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi piccoli
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 250 g di zucchine senza le estremità
- 20 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 4 - 6 fette di prosciutto cotto, tagliate sottili
- 250 g di crescenza a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1215.6 kJ / 290.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 526.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine (TM6)
50 分钟
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 分钟
Torta salata ricotta e spinaci
2小时
Torta salata radicchio e robiola
2小时 30 分钟
Quiche di zucca ed erbette
1小时 30 分钟
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1小时 10 分钟
Torta salata svuotafrigo
2小时
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1小时 30 分钟
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra
45min
Torta salata asparagi e provola
1小时 30 分钟
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h