Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di funghi finferli freschi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 2 patate, pelate e a fettine sottili
- 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 3 uova
- 100 g di latte
- 100 g di ricotta fresca, ben scolata
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1138.1 kJ / 272 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 353.7 mg
Alternatywne przepisy
Stufato di lenticchie
1h
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30 min.
Torta salata radicchio e salsiccia
1h 15 min.
Quiche di zucca ed erbette
1h 30 min.
Crostata di pomodori con pesto
1h 30 min.
Torta salata svuotafrigo
2h
Salmone marinato
2h 30min
Crumble estivo alla fragola e yogurt
20 min.
Frittelle di carote con uova e avocado
40 min.
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20 min.
Gnocchi con cipolla rossa, mascarpone e noci
1h 30 min.
Lasagne zucca e salsiccia
2h