Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di funghi finferli freschi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 2 patate, pelate e a fettine sottili
- 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 3 uova
- 100 g di latte
- 100 g di ricotta fresca, ben scolata
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1138.1 kJ / 272 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 353.7 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1h 30min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1h 30min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Gattò di patate e spinaci
2h
Torta ai mirtilli
2h
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Fiori di zucca ripieni di patate, scamorza e prosciutto
1h
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Crostata salata tricolore
1h 30min
Ciambellone all'uva
1h