Torta salata funghi e patate
TM6 TM5

Torta salata funghi e patate

3.6 (14 ocen)

Składniki

Pasta brisèe

  • 150 g di farina tipo 00
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 50 g di acqua

Ripieno

  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di funghi finferli freschi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
  • 2 patate, pelate e a fettine sottili
  • 150 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 3 uova
  • 100 g di latte
  • 100 g di ricotta fresca, ben scolata

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1138.1 kJ / 272 kcal
Białko
10.5 g
Węglowodany
13.7 g
Tłuszcz
19.9 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Błonnik
0.6 g
Sód
353.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy