![Contorno di asparagi e fagiolini, con mirtilli e pistacchi Contorno di asparagi e fagiolini, con mirtilli e pistacchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4982690A-BEEF-46FB-9EA1-5879E257A71D/Derivates/bc333670-9d1d-42e5-9ffe-c9730bd8a28d.jpg)
Wersje kompatybilne
Contorno di asparagi e fagiolini, con mirtilli e pistacchi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 500 g acqua
- 125 g di fagiolini verdi freschi
- 200 g di asparagi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di aceto di mele
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di mirtilli rossi disidratati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 762.5 kJ / 182.3 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 302 mg
Alternatywne przepisy
Asparagi a vapore in salsa verde
40 min
Fagiolini al pomodoro
55 min
Spiedini di pesce con verdure al vapore e salsa ai cetrioli
50 dk
Insalatona con asparagi al Varoma
45 dk
Insalata di zucchine e asparagi
35 min
Verdure miste al cartoccio
35 min
Contorno di asparagi (tris di asparagi)
35 min
Insalata di fagiolini
40 min
Fagiolini in gremolada
30 min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 min
Contorno di zucchine (1 porzione)
20 min
Fagiolini insaporiti
25 min