
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z rumienionymi krewetkami i krojonymi warzywami (TM6)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
Krojenie warzyw i sos
-
½ sałaty lodowej pokrojonej na kawałki, które mieszczą się w szerokiej części podajnika
-
¼ selera naciowego (2 łodygi), bez łyka
-
½ czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
-
¼ żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
¼ czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
15 g koperku, świeżego tylko liście
-
80 g majonezu
-
10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Rumienienie krewetek
-
20 g oleju
-
1 ząbek czosnku
-
250 g krewetek, surowych, średnich, obranych osuszonych ręcznikiem papierowym, uprzednio rozmrożonych, oczyszczonych, osuszonych ręcznikiem papierowym
-
sól do oprószenia
-
suszone płatki chili do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
510.9 kcal /
2137.3 kJ
Białko
19.4 g
Tłuszcz
43.1 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Sód
1265.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska