Urządzenia i Akcesoria
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami; Sorbet owocowy
Składniki
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami
-
1600 g wody
-
10 g oleju
-
1 łyżeczka soli
-
250 g ryżu basmati
-
120 g marchewki pokrojonej w 1 cm kostkę
-
280 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
100 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego100 g zielonego groszku, świeżego
-
4 jajka
Sorbet owocowy
-
150 - 180 g cukru
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty (z 1 szt.)
-
300 g mieszanych owoców, świeżych pokrojonych na kawałki
-
1000 g kostek lodu (patrz wskazówka)
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami cd.
-
100 g oliwek bez pestek, w całości lub przekrojonych na pół
-
15 - 20 g ogórka konserwowego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
80 - 100 g czerwonej papryki, konserwowej pokrojonej w paski (ok. 3 x 0.5 cm)
-
30 g oliwy z oliwek
-
10 - 20 g octu, białego
-
1 puszka tuńczyka, w oleju odsączonego (waga po odsączeniu ok. 140 g)
-
1 gałązka mięty, świeżej tylko liście, posiekane
-
sól ilość do smaku
-
pieprz czarny, mielony ilość do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kurczakiem; Ryż na mleku z karmelizowanymi gruszkami
1 godz. 15 min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 godz. 25 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Żurek z pieczarkami; Polędwiczki w sosie chrzanowym z purée ziemniaczanym i glazurowanymi marchewkami
1 godz. 15 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6, TM7)
20 min
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Szybki ryż à la paella, sałatka pipirrana; Mus z białej czekolady i sos owocowy
1 godz.
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Sałatka na ciepło z kurczakiem i kaszą bulgur
35 min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min