Urządzenia i Akcesoria
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1700 g wody
-
2 łyżeczki oleju
-
1000 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczki soli
-
4 jajka dokładnie umyte
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
270 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
180 g rzodkiewek
-
150 g pieczarek marynowanych odsączonych
-
80 g ogórków konserwowych odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
200 g jogurtu greckiego
-
80 g majonezu
-
1 - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1087 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
2066.7 kJ /
494 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
55.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śniadaniowe gniazdka z cukinii (TM6, TM7)
35 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Sałatka makaronowa z rukolą i groszkiem; Muffiny owocowe
1 godz.
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6, TM7)
20 min
Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
20 min
Pizza z warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45 min
Wschodnioeuropejski brunch
1 godz. 30 min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min