Urządzenia i Akcesoria
Młode ziemniaki z nowalijkami, jajkiem i sosem tatarskim (z osłoną noża miksującego 2.0)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
1700 g wody
-
2 łyżeczki oleju
-
1000 g ziemniaków, młodych nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczki soli
-
4 jajka dokładnie umyte
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
270 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
180 g rzodkiewek
-
150 g pieczarek marynowanych odsączonych
-
80 g ogórków konserwowych odsączonych, pokrojonych na kawałki
-
200 g jogurtu greckiego
-
80 g majonezu
-
1 - 2 łyżeczki chrzanu, tartego
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
szczypiorek, świeży posiekany, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1087 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
2066.7 kJ /
494 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
55.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 min
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Krupnik z kurkami; Zapiekanka makaronowa z szynką
1 godz.
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami; Sorbet owocowy
1 godz.
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 min
Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Zapiekanka kalafiorowo-brokułowa z jajkami i sosem jogurtowym
35 min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Grzybowa bruschetta z jesiennymi warzywami
20 godz.