![Białkowe batony czekoladowo-orzechowe Białkowe batony czekoladowo-orzechowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C337ED04-3AD5-463B-A2A7-B6E01907EF7D/Derivates/cb265df5-9fbe-4e66-919a-ac2bb4a741b6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g płatków owsianych (patrz wskazówka)
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości 85% kakao, pokrojonej na kawałki
- 50 g migdałów, ze skórką
- 50 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 500 g twarogu, chudego, pokrojonego na kawałki
- 60 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
- 180 g białka serwatkowego w proszku, o smaku waniliowym
- 180 g erytrytolu (patrz wskazówka)
- 150 g masła orzechowego, podzielonego na kawałki
- 100 g musu jabłkowego
- 2 jajka
- 4 białka
-
100
g napoju migdałowego
lub 100 g napoju roślinnego, dowolnego, np. sojowego, kokosowo-ryżowego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 666.1 kJ / 159.2 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 10.6 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 136.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batoniki proteinowe
50 Min
Baton energetyczny Grzegorza Jasińskiego
2h 40min
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2 Std.
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 Std. 30 Min
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
5 godz. 55 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 Min
Batoniki na dobre wyniki
3 Std. 30 Min
Batony proteinowe
3 Std. 10 Min
Batoniki owsiano-orzechowe z czekoladą
2h 30min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 Min
Wegańskie kulki mocy
15min