Białkowe batony czekoladowo-orzechowe

Białkowe batony czekoladowo-orzechowe

4.3 160 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 sztuk

Składniki

  • 50 g płatków owsianych (patrz wskazówka)
  • 50 g gorzkiej czekolady o zawartości 85% kakao, pokrojonej na kawałki
  • 50 g migdałów, ze skórką
  • 50 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 500 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
  • 60 g kakao, niesłodzonego, naturalnego
  • 180 g białka serwatkowego w proszku, o smaku waniliowym
  • 180 g erytrytolu (patrz wskazówka)
  • 150 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
  • 100 g musu jabłkowego
  • 2 jajka
  • 4 białka
  • 100 g napoju migdałowego
    100 g napoju roślinnego, dowolnego, np. sojowego, kokosowo-ryżowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 136.6 mg
Białko 14.7 g
Kalorie 666.1 kJ / 159.2 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Węglowodany 10.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...