Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 échalotes
- 250 g de vin rouge de Bordeaux
- 1 bouquet garni
- ¼ de c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse
- 180 g de beurre, en morceaux
- 10 g de jus de citron
- persil frais, ciselé, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 7310.1 kJ / 1747.2 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 152.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 96.2 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 649.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Magret de canard au maroilles et à la bière
30min
Rillettes de noix de saint-jacques et noisettes croquantes
12h 15min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz
45 min
Tartinable crevettes, crabe et surimi au mélange du trappeur
10min
Carpaccio d’ananas, noix de saint-jacques poêlées, sauce curry-coco et tuile parmesan-curry
30min
Arancini champignons-mozzarella
3h 10min
Sauce marchand de vin
1h 15min
Brioche à la mie filante
1u. 45min
Œuf poché sauce poulette
35min
Sauce bordelaise
45 min
Sauce cheddar
10min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25min