Mousse au chocolat en verrine et tuile praliné

5.0 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La mousse au chocolat
  • 25 g de sucre en poudre
  • 200 g de chocolat noir 50 % cacao min., détaillé en morceaux
  • 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 4 œufs
  • 1 pincée de sel
La tuile praliné
  • 25 g de beurre demi-sel
  • 40 g de sucre roux
  • 30 g de sucre glace
  • 1 ½ c. à soupe de sirop de sucre de canne
  • 20 g de farine
  • 10 g de pralin

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 140.5 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 1729.3 kJ / 413.3 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...