
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse de banane
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 40 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 25 g de jus de citron
- 3 bananes coupées en gros morceaux
- 1 blanc d'œuf
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min. très froide
La sauce au chocolat
- 50 g de chocolat noir détaillé en morceaux
- 25 g de lait
- 20 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- 4 feuilles de menthe fraîche pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 398 kcal / 1655 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Węglowodany
- 35 g