Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait entier
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 250 g de sirop d'érable
- 30 g de fécule de maïs
- 2 œufs
- sucre d'érable granulé, pour la finition (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 915.5 kJ / 218.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 50.2 mg
Alternatywne przepisy
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45 dk
Crème dessert aux speculoos
6 godz. 20 min
Crème dessert à l’érable
20 dk
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
50 dk
Truffes au rhum et à la cannelle
45 dk
Crème dessert saveur madeleine
20 dk
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Crème dessert aux noisettes
2 godz. 40 min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Nice cream à la banane et vanille
12 Std. 10 Min
Flan sans pâte
6h