Urządzenia i Akcesoria
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Roladki z kurczaka i ryż
-
3 filety z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 200 g każdy)
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
6 plastrów sera żółtego
-
6 plastrów szynki gotowanej
-
18 plastrów ogórków konserwowych
-
1200 g wody
-
5 g oleju
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g ryżu długoziarnistego
Sos musztardowy
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
30 g mąki pszennej
-
15 g musztardy
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
181.5 mg
Białko
24 g
Kalorie
1402.4 kJ /
335.2 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
38.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
1 godz.
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowo-musztardowym z ziemniakami i surówką
50 min
Wolno gotowany kurczak w cytrynowym sosie śmietanowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 50 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min