
Urządzenia i Akcesoria
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
920 g wody
-
8 jajek
-
750 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
6 szczypt soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g mąki pszennej
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
30 - 40 g musztardy Dijon
-
25 g musztardy francuskiej ziarnistej
-
koperek, świeży tylko liście, posiekane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
531.5 mg
Białko
18.6 g
Kalorie
2074.5 kJ /
495.8 kcal
Tłuszcz
27.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
13.9 g
Węglowodany
43.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska