Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
400 g wody
-
4 jajka
-
100 g pora tylko biała część, pokrojona w 2 cm plastry
-
wrząca woda do sparzenia
-
400 - 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry wędzonych (2 szt.), pokrojonych na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
280 g kukurydzy, konserwowej (1 puszka), odsączonej z zalewy
-
100 - 130 g majonezu
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
481 mg
Białko
22.9 g
Kalorie
1398.4 kJ /
334.2 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
13.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM6)
3 godz. 50 min
Roladki z szynki w galarecie z krojonymi warzywami (TM5)
3 godz. 50 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 godz.
Sałatka z kurczakiem i żurawiną
45 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Mięsne paszteciki z ciasta francuskiego
45 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.