Urządzenia i Akcesoria
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
Składniki
-
10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście
-
400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 1,5 cm plastry
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 3 szczypty
-
20 g koperku, świeżego tylko liście
-
130 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g masła
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1200 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g warzyw, mieszanych świeżych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
110 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu110 - 130 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Zupa krem z pomidorów; Kurczak z warzywnym ryżem
55 min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Zupa krem z warzyw; Kasza pęczak z indykiem i warzywami
1 godz. 5 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 15 min
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
40 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min