![Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fa0bfba1213bf2349f8a85e0f5a4a449/Derivates/b0f5cadf0df73b879f7122b5df3332f1b441f6e2.jpg)
Wersje kompatybilne
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych, np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście
- 400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w 1,5 cm plastry
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowo 3 szczypty
- 20 g koperku, świeżego, tylko liście
- 130 g cebuli, przekrojonej na pół
- 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 g masła
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 1200 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 250 g warzyw, mieszanych, świeżych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
110 - 130
g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
lub 110 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1846.7 kJ / 441.4 kcal
- Białko
- 28.2 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 972.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z ziemniakami
45min
Zupa krem z pomidorów; Kurczak z warzywnym ryżem
55 min
Zupa krem pomidorowo-cukiniowa i faszerowane papryki
1 godz.
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 godz.
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 Std. 35 Min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 min
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 Min
Kurczak w cieście francuskim
45min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45min
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
1u. 20min