
Urządzenia i Akcesoria
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście
-
400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 1,5 cm plastry
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 3 szczypty
-
20 g koperku, świeżego tylko liście
-
130 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g masła
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1200 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g warzyw, mieszanych świeżych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
110 - 130 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
441.4 kcal /
1846.7 kJ
Białko
28.2 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
37.6 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
972.4 mg