
Urządzenia i Akcesoria
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 g mieszanych ziół, świeżych np. rozmarynu, majeranku, oregano, tymianku, bazylii, tylko liście
-
400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 1,5 cm plastry
-
10 g oliwy z oliwek
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 3 szczypty
-
20 g koperku, świeżego tylko liście
-
130 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g masła
-
500 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1200 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
250 g warzyw, mieszanych świeżych, szybko gotujących się (np. cukinii, papryki, brokułu, pieczarek), pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
110 - 130 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
441.4 kcal /
1846.7 kJ
Białko
28.2 g
Tłuszcz
20.2 g
Węglowodany
37.6 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Sód
972.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Zupa krem z pomidorów; Kurczak z warzywnym ryżem
55 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 15 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Kurczak z warzywami w papilotach z sosem estragonowym
55 min
Gulasz z ziemniakami
45 min
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
40 min
Roladki z kurczaka z ryżem i sosem musztardowym
50 min