Urządzenia i Akcesoria
Zupa botwinka; Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami i szparagami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
20 g koperku, świeżego tylko liście
-
400 - 450 g botwiny z dużymi buraczkami (1-2 pęczki, patrz wskazówka)
-
120 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
50 g masła
-
1100 g ziemniaków, młodych pokrojonych na 2 cm kawałki
-
850 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
olej do natłuszczenia
-
8 jajek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie)
-
300 - 400 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 - 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1026.9 mg
Białko
23.3 g
Kalorie
2611.3 kJ /
624.1 kcal
Tłuszcz
32.8 g
Błonnik
13.1 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Węglowodany
63.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Sałatka ziemniaczana ze szparagami i wędzonym łososiem
1 godz.
Zupa botwinka
40 min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
55 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min