Wersje kompatybilne
Rosół z kaczki i pieczonych warzyw (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g makaronu jajecznego, suchego np. nitki
- 350 - 400 g warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 700 g porcji rosołowej z kaczki (korpus, szyja, skrzydło), pokrojonej na kawałki
- 1 noga z kaczki (ok. 300 g), przekrojona na pół (osobno udo i podudzie)
- 1200 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 2 ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 1 goździk
- 1 cebula, pokrojona w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
-
2
gałązki lubczyku, świeżego
lub 1 łyżeczka lubczyku, suszonego - 4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji
- 1 - 2 grzyby, suszone, leśne, np. borowiki, podgrzybki (opcjonalnie)
- zimna woda, do uzupełnienia, do poziomu pojemności max. naczynia miksującego (2,2 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1267 kJ / 303 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 50 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wolno gotowana zupa z warzyw korzeniowych (z osłoną noża miksującego) z pesto z orzechów nerkowca
2 Std. 20 Min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6h 30min
Wolno gotowany wywar wołowy na mięsie i kościach (z osłoną noża miksującego)
3h 50min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 30 Min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5hod. 20min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1小时 25 分钟
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 20 Min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Rosół na wołowinie
2 Std. 15 Min
Rosół (z osłoną noża miksującego)
4小时