
Urządzenia i Akcesoria
Rosół z kaczki i pieczonych warzyw (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
makaronu jajecznego, suchego np. nitki300 g
-
warzyw, mieszanych (marchewki, korzenia pietruszki, korzenia selera, pora), pokrojonych na kawałki350 - 400 g
-
porcji rosołowej z kaczki (korpus, szyja, skrzydło), pokrojonej na kawałki700 g
-
noga z kaczki (ok. 300 g), przekrojona na pół (osobno udo i podudzie)1
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu1200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu2 ½ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
ziarna ziela angielskiego3
-
ziaren pieprzu czarnego1 łyżeczka
-
goździk1
-
cebula pokrojona w ćwiartki1
-
ząbki czosnku2
-
oleju1 łyżka
-
lubczyku, świeżego2 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji4 - 5 gałązek
-
grzyby, suszone (opcjonalnie) leśne, np. borowiki, podgrzybki1 - 2
-
zimna woda do uzupełnienia, do poziomu pojemności max. naczynia miksującego (2,2 l)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
303 kcal /
1267 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
50 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA ZDROWIE!
12 Przepisów
Polska
Polska