
Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
40 g białej bułki, czerstwej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
350 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki
-
2 szczypty soli
-
500 g białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
40 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki octu jabłkowego
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
200 g mleka
-
1 szczypta cukru
-
3 łyżeczki kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy (zalewę zachować)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
553.9 kcal /
2317.7 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
38.7 g
Węglowodany
24.1 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Sód
998.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska