
Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki królewieckie z sosem, szparagami i ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
białej bułki, czerstwej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)40 g
-
jajko1
-
mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki500 g
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni350 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
ziemniaków pokrojonych na 2 cm kawałki400 g
-
soli2 szczypty
-
białych szparagów obranych, bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki500 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
mąki pszennej40 g
-
octu jabłkowego2 łyżeczki
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
mleka200 g
-
cukru1 szczypta
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy (zalewę zachować)3 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
553.9 kcal /
2317.7 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
38.7 g
Węglowodany
24.1 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
17.5 g
Sód
998.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZPARAGI
11 Przepisów
Polska
Polska