
Urządzenia i Akcesoria
Ryż z kurczakiem curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
250 g ryżu do risotto typu Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
-
380 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia ryżu
-
200 g udek z kurczaka, bez skóry i kości pokrojonych na 2 cm kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej w 2 mm plastry
-
70 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
50 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki soli
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
407 mg
Białko
13.2 g
Kalorie
1566.6 kJ /
374.4 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
58 g