Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini

Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini

4.5 1.6K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 25 g oleju
  • 200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (5 x 0,5 cm)
  • 100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
  • 150 g marchewki pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wariant)
  • 300 g wody
  • 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
  • 300 g makaronu, świeżego, typu tortellini gotowego, z dowolnym nadzieniem

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 421.6 kcal / 1764 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 56.7 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 964.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...