
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
25 g oleju
-
200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (5 x 0,5 cm)
-
100 g czerwonej cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
-
150 g marchewki pokrojonej w paski (5 x 0,5 cm)
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wariant)
-
300 g wody
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
300 g makaronu, świeżego, typu tortellini gotowego, z dowolnym nadzieniem
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
421.6 kcal /
1764 kJ
Białko
13.9 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
56.7 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
964.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska