Linsendal mit Spinat

Linsendal mit Spinat

3.9 87 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • rote Linsen (Kochzeit 10 Minuten)
    250 g
    250 g gelbe Linsen, (Kochzeit 10 Minuten)
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
    1 EL Ingwer, getrocknet, gemahlen, in dünnen Scheiben
  • Rüebli in Stücken (2-3)
    200 g
  • Garam Masala
    2 EL
  • Chiliflocken (opcjonalnie)
    1 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    ½ TL
  • gehackte Tomaten, aus der Dose
    400 g
  • Wasser
    300 g
  • Kokosmilch
    250 g
  • Salz
    ½ TL
  • Jungspinat, frisch gewaschen, grob zerkleinert
    150 g
  • Koriander, frisch (opcjonalnie) grob gehackt
    5 Zweigchen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 21 g
Kalorie 1802 kJ / 431 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...