Urządzenia i Akcesoria
Linsendal (2 Portionen)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 Portionen
Składniki
-
Bundzwiebeln mit dem Grün (ca. 80 g)1 - 2
-
Knoblauchzehe1
-
roter Peperoncino entkernt, in Stücken (2 cm)½
-
Rüebli geschält, in Stücken (3 cm)130 g
-
Sesamöl, geröstet10 g
-
rote Linsen (Kochzeit 10 Min.)150 g
-
gelbe Currypaste25 g
-
Wasser250 g
-
Kokosmilch150 g
-
Salz1 - 2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
23.1 g
Kalorie
2036 kJ /
485 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gemüse-Korma
55 min
Gemüsecurry
1 godz.
Chana Masala
45 min
Indisches Gemüsecurry
1 godz. 10 min
Mediterraner Rollgersten-Risotto
1 godz.
Linsen-Lasagne
2 godz.
Linsen-Tomateneintopf
1 godz. 30 min
Linsendal mit Spinat
35 min
Kürbis Dal
30 min
Linsendal
35 min
Linsensalat mit Randen und Feta
30 min
Linsencurry
50 min