Linsencurry

Linsencurry

4.5 168 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Currypaste
  • rote Zwiebeln halbiert
    140 g
  • Ingwer geschält, in Stücken (2 cm)
    30 g
  • Zitronengras nur Inneres, in Stücken (3 cm)
    2 Stängel
  • Knoblauchzehen
    4
  • rote Chilis, frisch entkernt
    3
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    2 TL
  • Koriander, gemahlen
    2 TL
  • Kurkuma, gemahlen
    2 TL
  • Zimt, gemahlen
    2 TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 TL
  • Limettensaft
    2 EL
  • Sojasauce
    2 EL
Linsencurry
  • Sesamöl geröstet
    2 EL
  • rote Linsen
    150 g
  • Süsskartoffeln geschält, in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Wasser
    450 g
  • Kokosmilch
    250 g
  • Salz
    ½ TL
  • Limette heiss abgespült, trocken getupft, in Schnitzen
    1
  • Cashew-Nüsse (siehe Tipp)
    40 g
  • Koriander (ca. 10 g), Blätter abgezupft
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16.5 g
Kalorie 1917 kJ / 458 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...