Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g d'eau minérale
- 500 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7350 kJ / 1730 kcal
- Białko
- 70 g
- Węglowodany
- 340 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain cocotte
2 Std. 20 Min
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Brioche tressée
14h 40min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain de campagne
3u. 45min
Pain marguerite pavot et curry
15 Std. 45 Min
Pain complet vapeur
4 Std.
Pain express au sésame
1 Std. 15 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3j 20 menit
Pain au levain
17 Std.
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Baguette tradition
15 Std. 25 Min