Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 300 g d'eau minérale
- 500 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7350 kJ / 1730 kcal
- Białko
- 70 g
- Węglowodany
- 340 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
2sa 30 dk
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Baguette tradition
15h 25min
Brioche Nanterre
4h 15min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain au levain
17h
Pain de seigle
4h 10min
Ficelle de pain
4 Std. 5 Min
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15min
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 godz. 25 min