Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre doux froid, en morceaux
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à café de sel
-
30
g d'amandes hachées
lub 30 g d'amandes effilées - 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Sauce au caramel
1h 30min
Caramel liquide
35 Min
Sauce caramel au café
45min
Sucre glace
5 Min
Caramel liquide
25 Min
Crème dessert au caramel
1h
Sauce caramel
1h 30min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2 godz. 30 min
Sundae au coulis de fruits rouges
13 Std.
Sauce caramel au whisky
35 Min
Crème pâtissière XXL
15 Min
Sucre glace (200 g)
5 Min