Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre en poudre
- 150 g de beurre doux froid, en morceaux
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à café de sel
-
30
g d'amandes hachées
lub 30 g d'amandes effilées - 1000 g d'eau
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Sauce café-crème
35min
Caramel liquide
35min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12 godz.
Caramel liquide
25min
Sauce caramel
1h 30min
Cuisses de poulet sous-vide
1h 30min
Toffees au caramel
2h
Sauce au caramel
1h 30min
Sauce caramel au whisky
35min
Sauce caramel au café
45min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2h 30min
Crème pâtissière XXL
15min