Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce caramel
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 110 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à soupe de vinaigre
La mousse chocolat blond-café
- 3 œufs
- 10 g d'eau
- 40 g de sucre en poudre
-
180
g de chocolat blond, détaillé en morceaux
lub 180 g de chocolat au lait au caramel, détaillé en morceaux - 60 g de café fort
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2255 kJ / 538.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 42.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mille-feuille de filo aux agrumes
2h
Tomates farcies à la pannacotta au parmesan, cœur coulant poivron et framboise
6 Std. 40 Min
Crème fouettée
10min
Îles flottantes, crème à la menthe
2 Std. 10 Min
Sorbet fraise-banane
5min
Glace à l'italienne à la pêche
10min
Crème fouettée au citron
10min
Sorbet fraise, banane et menthe
4 Std. 15 Min
Mousse chocolat-café
1h 30min
Gâteau nuage à la vanille
7sa 35 dk
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20 min
Mousse chocolat-tonka
4 Std. 20 Min