Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce caramel
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 110 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à soupe de vinaigre
La mousse chocolat blond-café
- 3 œufs
- 10 g d'eau
- 40 g de sucre en poudre
-
180
g de chocolat blond, détaillé en morceaux
lub 180 g de chocolat au lait au caramel, détaillé en morceaux - 60 g de café fort
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2255 kJ / 538.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 66.5 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 42.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ile flottante à la fraise, crème anglaise à la menthe
25min
Mousse chocolat-café
1hod. 30min
Aumônière de crêpe poire-banane, sauce chocolat
1h
Chocolat chaud au caramel et au whisky
25min
Crème brûlée allégée
3hod. 15min
Chocolat chaud
10 min
Cheesecake noix de coco-caramel
3h 40 min
Crème fouettée
10 min
Tiramisu allégé
12h 15 min
Crème anglaise Mode Sauce
15min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Mousse chocolat-tonka
4 godz. 20 min