Mousse chocolat blond-café marbrée caramel

Mousse chocolat blond-café marbrée caramel

3.6 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
6 portions

Składniki

La sauce caramel
  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 110 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
  • 1 c. à soupe de vinaigre
La mousse chocolat blond-café
  • 3 œufs
  • 10 g d'eau
  • 40 g de sucre en poudre
  • 180 g de chocolat blond, détaillé en morceaux
    180 g de chocolat au lait, au caramel, détaillé en morceaux
  • 60 g de café fort

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 538.2 kcal / 2255 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 26.3 g
Węglowodany 66.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 42.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...