Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 50 g de farine de blé
- 2 œufs entiers
- 2 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 20 g de pâte de pistache
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 4454 kJ / 1063 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 114 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 504 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8 godz. 30 min
Tarte aux framboises et au lemon curd
3 Std. 50 Min
Tarte à la mangue sur sablé breton
14h 30min
Fraisier
15u.
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Glace au chèvre et son coulis de fraises
12 godz.
Crème brûlée à la badiane
4 Std. 15 Min
Sauce caramel au café
45min
Crème pâtissière XXL
15min
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10 min.
Crème pâtissière au chocolat
30min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40 min