
Urządzenia i Akcesoria
Imprezowa sałatka makaronowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
mięsa mielonego dowolnego (patrz wskazówka)250 g
-
makaronu, suchego, krótkiego (500 g, np. mini penne)1 opakowanie
-
woda do gotowania makaronu
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu i do smaku1 łyżeczka
-
kostek boczku150 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do smażenia15 g
-
cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)150 g
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku½ łyżeczki
-
ząbki czosnku2
-
kaparów, konserwowych odsączonych2 łyżeczki
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki100 g
-
crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)150 g
-
mleka (patrz wskazówka)50 - 100 g
-
musztardy10 g
-
sosu barbecue (patrz wskazówka)100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
sosu Worcestershire10 g
-
białego octu winnego5 g
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej140 g
-
czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej125 g
-
zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone w 5 mm plastry3
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
326.6 kcal /
1366.3 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
38.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
554.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska