
Urządzenia i Akcesoria
Imprezowa sałatka makaronowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
-
250 g mięsa mielonego dowolnego (patrz wskazówka)
-
1 opakowanie makaronu, suchego, krótkiego (500 g, np. mini penne)
-
woda do gotowania makaronu
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu i do smaku
-
150 g kostek boczku
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g cebuli pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
2 ząbki czosnku
-
2 łyżeczki kaparów, konserwowych odsączonych
-
100 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
150 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
-
50 - 100 g mleka (patrz wskazówka)
-
10 g musztardy
-
100 g sosu barbecue (patrz wskazówka)
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g sosu Worcestershire
-
5 g białego octu winnego
-
140 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
125 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
-
3 zielone cebulki ze szczypiorkiem pokrojone w 5 mm plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
326.6 kcal /
1366.3 kJ
Białko
11.9 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
38.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
554.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SYLWESTER
10 Przepisów
Polska
Polska