Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ziemniaków XXL
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 porcji
Składniki
-
1000 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g włoszczyzny do zupy np. marchewki, pietruszki, selera, pora, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
20 g oleju
-
200 - 220 g kostek boczku
-
1400 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone4 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
12 małych kiełbasek, parzonych np. frankfurterek
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
808.1 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1363.9 kJ /
326 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Węglowodany
13.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 godz.
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1 godz. 20 min
Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami
1 godz.
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa fasolowa; Makaron w kremowym sosie z boczkiem
40 min
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
1 godz. 5 min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 godz.
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min