
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ziemniaków XXL
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 porcji
Składniki
-
1000 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
600 g włoszczyzny do zupy np. marchewki, pietruszki, selera, pora, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
20 g oleju
-
200 - 220 g kostek boczku
-
1400 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
12 małych kiełbasek, parzonych np. frankfurterek
-
400 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
326 kcal /
1363.9 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
26.9 g
Węglowodany
13.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
12.1 g
Sód
808.1 mg