
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli przekrojonej na pół
- ½ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
- 400 g warzyw, mieszanych (np. papryki bez gniazd nasiennych, cukinii, pomidorów, pieczarek), pokrojonych na kawałki
- 200 g sera feta pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (np. prowansalskich, włoskich)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 286.8 kcal / 1199.9 kJ
- Białko
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Sód
- 987.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Sos do potraw z grilla
15 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Sałatka z burakami i gruszką
25 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Sałatka z preclami
30 min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 godz.