Urządzenia i Akcesoria
Grillowane warzywa z serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
-
400 g warzyw, mieszanych (np. papryki bez gniazd nasiennych, cukinii, pomidorów, pieczarek), pokrojonych na kawałki
-
200 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (np. prowansalskich, włoskich)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
987.9 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1199.9 kJ /
286.8 kcal
Tłuszcz
20.9 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
13.3 g
Węglowodany
14.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® NA BIWAKU II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Letnia sałatka makaronowa
30 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25 min
Sałatka z preclami
30 min
Sałatka pomidorowa z grillowanymi grzankami (Panzanella)
40 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min