Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- ½ pęczka bazylii, świeżej, tylko liście
- 400 g warzyw, mieszanych (np. papryki bez gniazd nasiennych, cukinii, pomidorów, pieczarek), pokrojonych na kawałki
- 200 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 2 łyżeczki mieszanych ziół, suszonych (np. prowansalskich, włoskich)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1199.9 kJ / 286.8 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 14.8 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 987.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 Std. 10 Min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20min
Cukiniowe kąski z parmezanem
40min
Sos do potraw z grilla
15min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35min
Sałatka z burakami i gruszką
25min
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
25min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30min
Tzatziki
15min
Paluchy z ciasta francuskiego z nadzieniem
40min