
Wersje kompatybilne
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g kapusty kiszonej odciśniętej, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
- 1300 g wody
- ¼ łyżeczki kminku, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 25 g oleju
- 150 g kostek boczku
- 500 g kaszanki obranej, pokrojonej na kawałki
- masło do natłuszczenia formy
- 2 opakowania ciasta francuskiego (ok. 280 g szt.)
-
1
jajko roztrzepane
lub 1 żółtko roztrzepane
Dip majonezowo-musztardowy
- 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 200 g majonezu
- 80 g musztardy sarepskiej
- 20 g musztardy francuskiej
- ¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 618.4 kcal / 2587.2 kJ
- Białko
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 52.4 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Sód
- 1176.5 mg